+31(0) 75 711 28 22 / contact   
PRACTICE FROM THE COACH
Personal traject for a better future. Stories from practice
ENG   
NL   

Main Content

Uit de praktijk

Henk

 Succesvol ondernemer wil verandering in zijn leven.

Henk is ondernemer als mede eigenaar van een succesvol middelgroot accountantskantoor. Er werken ongeveer 10 mensen en samen met de andere eigenaren worden gesprekken gevoerd om te komen tot een fusie. Recent is hij geconfronteerd met het overlijden van zijn vader en twee goede vrienden. Mede hierdoor en de spanningen op het werk, staat zijn relatie wat onder druk.
Henk is 50+, getrouwd en heeft 2 studerende kinderen. Hij is een sterke persoonlijkheid, perfectionistisch, gedreven, sterk verantwoordelijkheidsgevoel, open, eerlijk en betrokken bij mensen.

De vraag?
Hij wilde graag ondersteuning bij het verwerken van het verlies van zijn dierbaren, loopbaan ontwikkeling, het emotionele deel van de fusie en het verbeteren van zijn relaties, zowel thuis als op kantoor.

Het proces.
We zijn gestart met proces van bewustwording door middel van intensieve coaching gesprekken en ondersteunende oefeningen. Vervolgens wat meer extensief begeleid in het vormgeven van de relaties, zowel privé als werk. Tijdens de gesprekken zijn onderwerpen als fusie en een loopbaanswitch regelmatig aan de orde gekomen.

Resultaat.
Na drie maanden staat Henk weer heel stabiel in werk en prive, is de fusie inmiddels succesvol afgerond en heeft hij de balans kunnen herstellen tussen Werk, Privé en Persoonlijkheid.
Het snelle resultaat is mede te danken aan het feit dat hij alle aangeboden mogelijkheden snel heeft opgepakt en zelf verder ontwikkeld. Dat is het grote voordeel van een persoonlijk programma. Ideaal voor sterk gemotiveerde mensen die verder willen met hun (werkzame) leven.

Herkenbaar en ook op zoek naar begeleiding?

Els

 Depressief, maar wil ontwikkelen en een sociaal leven.


Els wil leren omgaan met ziekte.
Het zit Els niet bepaald mee in haar leven. In het verleden misbruikt, op dit moment ernstig ziek. Het is een sterke vrouw, sociaal, gelovig, geen klager. Zij heeft een goede band met haar broer. Alleen heeft die jammer genoeg een drankprobleem. Het gevolg van de omstandigheden is, dat Els een laag zelfbeeld heeft en soms ook depressieve buien

Zij kwam bij ons met de vraag om te leren gaan met haar depressiviteit. Meer zelfvertrouwen krijgen en betere sociale contacten.

Wij zijn gestart met intensieve coaching gesprekken, aangevuld met passende oefeningen en opdrachten. Zo kregen we een goed beeld van de waarden en normen van Els. Maar ook haar prachtige karakter en de omvang van de problemen. Zij konden wij samen het verleden een plek geven en waarnodig verwerken. Ook is de communicatie met haar broer besproken en verbeterd. We zijn gestart met de opbouw van nieuwe sociale contacten en een eerste aanzet naar vrijwilligerswerk.

Helaas kunnen wij de ziekte niet genezen, maar haar positieve ontwikkeling zorgt er voor dat zij er veel beter mee om kan gaan.

Wil jij ook om leren gaan met problemen uit het verleden en bouwen aan je toekomst.?

Klaas

 Succesvol bedrijf, gezond gezin, mooi huis, maar niet gelukkig

' Ik wil gewoon gelukkig zijn.'
Hij heeft een lieve vrouw, kinderen en een mooi huis, maar is niet gelukkig.
Klaas heeft altijd hard gewerkt in het familiebedrijf. Na een Burn out is hij min of meer gedwongen uitgekocht. Financieel dus geen problemen, maar plotseling thuis zitten is lastig. Huishouden en kinderen heeft hij zich nooit mee bemoeid. Dus dat geef de nodige spanningen. Als gevolg van een lastige jeugd zijn de communicatieve vaardigheden slecht ontwikkeld. Daarnaast flinke problemen met zijn eigen identiteit.

Na een zwerftocht langs verschillende hulpverleners kwam hij bij ons met de vraag of wij hem gewoon gelukkig konden maken.

Wij zijn gestart met intensieve coaching gesprekken, aangevuld met passende oefeningen en opdrachten. Daardoor ontstond een goed beeld van zijn waarden, normen, karaktereigenschappen en probleemgebieden. Vervolgens is tijdens de reis naar Tenerife een flinke boost gegeven aan het herstellen of een plek geven in zaken als familie, relatie en kinderen.

Natuurlijk is er ook veel tijd besteed aan de manier waarop de werksituatie is beëindigd. Vervolgens een periode van extensieve coaching met oefeningen en opdrachten, waarbij ook zijn partner regelmatig is betrokken.

Het resultaat is een forse vermindering van migraine aanvallen. Hij ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet en ontwikkeld allerlei activiteiten. Hij kan steeds beter omgaan met begrippen als vrijheid en zelfvertrouwen. Tot slot is de relatie met vrouw en kinderen aanzienlijk verbeterd. Zij leren allemaal steeds beter communiceren en krijgen daardoor meer begrip en respect voor elkaar.

Wil jij ook gelukkig worden?

Robert jan student

Student wil stoppen met zijn studie

4e jaars student wil stoppen.
Heeft zaken niet meer op een rij, drank en drugs krijgen een kans.
Robert-Jan zit in het vierde jaar van zijn studie. Hij woont al jaren heel gezellig in een studentenhuis. Een heel goede vriendin van hem heeft recent een einde aan haar leven gemaakt. Dit is de spreekwoordelijke druppel. De studie liep al niet heel soepel. Ook de relatie met zijn ouders is wat instabiel, voornamelijk als gevolg van een reeks van misverstanden.

Hij kwam bij ons met een paar belangrijke vragen. Hij wilde het schuldgevoel over zijn vriendin een plek geven en daarmee ook ruimte maken voor het rouwproces. Een reële afweging maken over wel of niet stoppen met de studie. Zijn relatie met zijn ouders verbeteren. We zijn gestart met intensieve gesprekken aangevuld met gerichte oefeningen en opdrachten. Zo is hij zich veel beter bewust geworden van zijn waarden, normen, karakter en gevoelens. Vervolgens, wat meer extensief, begeleid in het proces in balans, loslaten en toekomstverwachtingen.

Hij heeft nu zijn studie weer enthousiast opgepakt. Het enorme schuldgevoel heeft een plek en het verlies hanteerbaar. Hij heeft weer veel zin in de toekomst. Vol met plannen en creativiteit. Ook de relatie met zijn ouders is enorm verbeterd vooral door een andere manier van communiceren met elkaar.

Overweeg jij ook te stoppen met je studie en wil je daarover serieus sparren?

Denise

 Hoe verder na een psychose?

Denise kampt met gevolgen van een psychose en een echtscheiding.
Alleenstaande ouder met moeizame communicatie ex partner.
Denise woont met haar dochtertje in een leuk huis. Haar ouders steunen haar in het proces na een psychose en een echtscheiding. Het is een intelligente jonge vrouw, hoog gevoelig, perfectionistisch en sportief. Zij heeft een leuke baan als consultant bij een middelgroot kantoor.

Zij kwam bij ons met een aantal belangrijke vragen. Zij wilde leren omgaan met de gevolgen van de psychose, mentaal stabieler worden. Zij wilde ook graag de scheiding verwerken en de omgang met haar ex verbeteren. Zij had hoge verwachtingen van hem. Zaken als excuus aanbieden en begrip tonen. Ook de communicatie op haar werk kon veel beter.

We zijn begonnen met intensieve coaching gesprekken aangevuld met oefeningen en opdrachten. Zo is het proces van bewustwording vorm gegeven. Zij kreeg inzicht in haar waarden en normen. Haar mooie karakter en de daarbij horende problemen in de communicatie met anderen.

Vervolgens zijn we gaan werken aan balans en loslaten. Ook kwamen de toekomst plannen aan de orde in de extensieve coaching gesprekken, aangevuld met persoonlijke oefeningen en opdrachten. Ook de verhouding met haar ex partner is hierbij betrokken. Het mooie is, dat zij in eerste instantie niet over de toekomst wilde praten. Later is zij met plezier wekenlang met haar toekomst bezig geweest.

Het resultaat is, dat ze haar psychose een plek heeft gegeven. Ook hebben zij en haar ex geleerd om positief met elkaar te communiceren. Ze kan veel beter omgaan met emoties van zichzelf en die van anderen. Het positieve effect daarvan is, dat ook op haar werk de communicatie soepeler verloopt.
Tot slot heeft ze een, voor haar passend, toekomstplan gemaakt zonder "nieuwe", niet passende, vriend.

Wil jij ook weer de balans herstellen tussen Werk, Privé en Persoonlijkheid?

Marian

 Het gaat om jou

Dit het verhaal van Marian, Een jonge vrouw die meer dan twee jaar heeft geworsteld met klachten van mentale overbelasting.

Zij vertelde ons van haar lange zoektocht. Van huisarts via de POH naar een psycholoog. Daarnaast het alternatieve circuit. Van ademhaling coach tot meer spirituele ontspanning. Ze heeft dan ook geleerd hoe ze moet ontspannen, maar haar problemen zijn niet opgelost. Ze worstelt dagelijks met de gedachte hoe ze verder moet met haar leven.

Ook vanuit haar werk heeft ze de nodige testen gedaan. Van loopbaanontwikkeling tot live-style coaching. Ze wordt een beetje gek van alle schema's en wat ze toch allemaal moet doen. Ze voelt zich steeds eenzamer en alleen, omdat ze niet begrepen wordt.

We zijn met haar aan de slag gegaan op basis van onze methode Futura Esperanza en onze directe en eerlijke manier van coaching. Wij vinden het belangrijk om mensen te begeleiden in hoe je kunt denken in plaats van wat je moet denken. Wij gaan je ook niet vertellen wat je moet doen, want dat kan je heel goed zelf bepalen.

Ze heeft ontdekt hoe je zelf de regie kunt nemen over je leven. En heeft op basis daarvan heldere keuzes gemaakt voor haar toekomst. We hebben haar binnen een paar maanden zien 'opbloeien. Zo heeft ze gekozen voor een heel andere baan. Eentje die wel bij haar karakter, waarden en normen past. Dit geeft haar energie en toekomstperspectief. Door het aanpakken van de problemen op het werk en in privé is een goede energiebalans ontstaan.

Moet jij ook van alles maar kom je niet verder?

Eelco

 Burn out en verder

Zit thuis met een Burnout. Heeft inmiddels hulp bij re-integratie 2e spoor. Eelco woont nog thuis in verband met de bouw van zijn nieuwe woning. Dat bouwen is lastig met een Burnout. Daar komt nog bij dat zijn relatie recent is geëindigd.
Hij is perfectionistisch, ambitieus, wil steeds nieuwe uitdagingen. Hij wil graag plannen maken. Is intelligent en heeft wat depressieve neigingen.

Hij kwam bij ons met de vraag hem uit zijn Burnout te helpen en daarnaast te ondersteunen in zijn zoektocht naar een nieuwe passende baan.

We zijn begonnen met intensieve coaching gesprekken, aangevuld met gerichte opdrachten en oefeningen om bewustwording te creëren. Daarnaast ook gewerkt aan het herstel van de fysieke en sociale conditie. We hebben samen onderzocht in hoeverre er sprake is van hooggevoeligheid in combinatie met High Sensation Seeker. Hij blijkt op beide eigenschappen redelijk hoog te scoren.

Vervolgens hebben we gewerkt aan het realistisch maken van zijn ambities. Tot slot zijn de depressieve gevoelens omgebogen tot positieve kijk op de wereld.
Het resultaat is dat hij nu een realistische kijk heeft op zijn carrière mogelijkheden. Hij is bezig zijn eigen bedrijf verder te ontwikkelen. Het herstel van de Balans tussen Werk, Privé en Persoonlijkheid kan pas volledig plaatsvinden als het huis klaar is. De bouwwerkzaamheden hebben een extra motivatie gekregen als gevolg van zijn nieuwe liefde. Dus dat gaat helemaal goedkomen.

Worstel jij nu ook met bovenstaande problemen?

Sjors

 Na de verkoop van het bedrijf

Zit thuis met een Buro out. Heeft zijn eigen bedrijf verkocht aan de bedrijfsleider en werkt daar nu zelf op therapeutische basis.

Sjors is een sociale, vriendelijke man. Hij is heel gezagsgetrouw, heeft een laag zelfbeeld, een pleaser en niet echt een zakenman. Hij is 40plus, getrouwd en heeft 3 kinderen, waarvan er één met een beperking. Zijn relatie staat flink onder druk, mede door de Burnout en de moeizame communicatie met vrouw en kinderen. Hij is bij ons gekomen voor hulp om uit de Burnout te komen. Hij wil graag de balans herstellen tussen Werk, Privé en Persoonlijkheid. Hij wil heel graag weer volledig deelnemen aan het arbeidsproces. En gelijkertijd de relatie thuis verbeteren.

We zijn gestart met een periode van intensieve coaching gesprekken, aangevuld met gerichte opdrachten en oefeningen om bewustwording te creëren.
Vervolgens is hij onder begeleiding meer en meer gaan werken. Ook heeft hij meer inzicht gekregen in het soort werk dat bij hem past. In de tussentijd hebben we ook de communicatie met zijn vrouw en 2 pubers verbeterd. Met gerichte oefeningen en informatie is dat prima gelukt.

Tot slot hebben we ervoor gezorgd dat Sjors een positieve kijk op de toekomst heeft gekregen.

Sjors gaat inmiddels weer met plezier naar zijn werk, maar in een heel andere rol. Hij heeft weer plezier met zijn vrouw en kinderen. En niet onbelangrijk is, dat hij veel meer zelfvertrouwen heeft en beter voor zichzelf op kan komen.

Herken jij jezelf in het bovenstaande verhaal en wil je weten of onze methode jou ook verder kan helpen?

back to top

effective realistic involved

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

We are a member of the Dutch Order of Professional Coaches, because we value quality. In addition, we endorse the NOBCO Code of Ethics and comply with the complaints regulations. This offers extra security for you as a customer..