+31(0) 75 711 28 22 / contact   
EEN SPOEDKLUS, EN OEPS M'N RUG...
Stapelen en doorgaan
ENG   
NL   

Main Content

Een simpele spoedklus, en toen 'brak' m'n rug...

overload aan verantwoordelijkheden, werkzaamheden en verstorende omstandigheden

'Het takje, waardoor hij zijn rug brak'.

Komt die spoedklus ongelegen en reageer je iets te fel op deze opdracht? Een klus die nota bene ook vorige week al binnengekomen was. Dus toen nog zonder spoed. En dit voorval is niet de eerste keer.

Kun je deze verrassing moeilijk verwerken en raak je geïrriteerd, dat deze boodschap-brenger ( net iets te laat en dit komt vaker voor) met deze mededeling komt? Vraag je dan toch even af, waarom je zo uit slof schiet. Mogelijk kan de ‘messenger’ er zelf ook niet zoveel aan doen of loopt het haar of hem ook over de schoenen. Het kan zijn dat zij of hij het zelf ook anders had gewild.

Misschien is het slechts een laatste druppel? Maar deze druppel de schuld geven is wat overdreven. Grote drukte op het werk, chaotische omstandigheden. Je loopt achter op alle schema’s. Met als gevolg ook weer de nodige consequenties. Kwam je vanmorgen binnen, zie je iemand overstuur zitten, die je moest troosten. Vervolgens alweer een computerstoring. Ontdekte je dat je domme fouten gemaakt had en natúúrlijk net bij die klant, waar dat nu juist níet moest gebeuren. En dat al voor de tweede keer.
Al die dingen, die vandaag eigenlijk moeten gebeuren. Maar elke actie die je onderneemt heeft als gevolg reacties en weer meer nieuwe acties. Bovendien vorige maand een paar tegenvallers, die moeten ook nog verwerkt worden.

Ook privé zaken kunnen aandacht in je hoofd opeisen. Relatieproblemen of ziekte in de familie. Mogelijk een dierbare, die te jong overleden is. Huisreparaties, burengedoe of de hond is weggelopen. Je kunt het er gewoon niet bij hebben.

Persoonlijk ben je best sterk en je hebt graag alles in de hand. En laat dát nu juist scheef gaan. Heb je een hekel aan fouten maken en ken je jezelf zo helemaal niet? Je ligt er zelfs al nachten van wakker. Je voelt je verantwoordelijk en wil de dingen goed geregeld hebben. Krampachtig houd je jezelf overeind.

overladen met taken, werkzaamheden klussen en omstandigheden

Die spoedklus op het laatste moment was slechts de druppel in die volle emmer. Het laatste takje op de volgeladen kameel, waardoor hij zijn rug brak.
De boodschapper weet niet wat jou allemaal bezig houdt. Wat zij of hij wel had kunnen waarnemen is je humeur van de laatste weken, waardoor de meeste collega’s inmiddels op afstand blijven.

Je bent jezelf niet meer. Je draait een beetje door. Maar néé, je bent niet rijp voor de psycholoog! Je bent al maanden bezig met ‘topsport’. - Topsport in 3 verschillende sporten gelijktijdig. Waarbij je zelf de terreinen moet aanleggen én repareren. Alle attributen moet regelen. Geen fouten mag maken. Een team moet samenstellen uit een verzameling ‘kneuzen’. Zelf ook niet meer fit voelt. Tijdens storm en regen op een glad wegdek, verblind in de race het steentje op de weg mist. Struikelt en ongelukkig terecht komt. ( ………Lag er eigenlijk wel een steentje?) -

Neem even afstand, krijg weer overzicht. Probeer bewust te worden wat gaande is en creëer tactieken om structuur in het geheel te brengen. Je bent zelfstandig, maar je hoeft niet alles altijd alleen op te lossen. Praat met iemand, die je begrijpt. Spar met een persoon die je vertrouwd. Of schakel een professional in, die je kan helpen met de zaken weer op rij te krijgen. In de topsport is het moeilijk presteren zonder een goede coach.

het takje, waardoor de kameel zijn rug brak

effectief realistisch betrokken

NOBCO Nedrlandse orde van beroepscoaches
EMCC European Mentoring & Coaching Cousil
The Global Code of Ethics For Coaches, Mentors, and Supervisors

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, omdat wij waarde hechten aan kwaliteit. Daarnaast onderschrijven wij de Nobco Ethische gedragscode en conformeren ons aan het klachtenreglement. Dat biedt extra zekerheid voor u als afnemer.